Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2016

Ще троє інформаторів терористів «ДНР» опинилися на лаві підсудних

Трьох мешканців Донецької області судитимуть за скоєння кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) КК України.
 
Встановлено, що чоловіки віком від 50 до 59 років, мешканці міста Волноваха та Волноваського району Донецької області, у період з травня по вересень 2015 року сприяли діяльності терористичної організації «ДНР».
 
Обвинувачені збирали дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців та техніки Збройних сил України, що задіяні у проведенні антитерористичної операції на території м. Волновахи та Волноваського району. В подальшому, всю зібрану інформацію чоловіки по мобільному телефону передавали бойовикам, які використовували ці дані під час здійснення артилерійських обстрілів місць дислокації військовослужбовців та військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні АТО.
 
Злочинні дії інформаторів були припинені співробітниками Служби безпеки України. Спільників терористів затримали та заарештували.
 
Наразі під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області досудові розслідування кримінальних проваджень стосовно інформаторів завершені, обвинувальні акти скеровані до суду для розгляду по суті.
 
За співпрацю з терористами обвинувачуваним загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3096