Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2016

Через недбалість посадовців на Донеччині розтрачено 1 млн 320 тис грн бюджетних коштів

Під процесуальним керівництвом Волноваської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом порушення вимог бюджетного законодавства службовими особами Курахівської міської ради, які зловживаючи службовим становищем, здійснили розтрату бюджетних коштів на суму 1 млн 320 тис грн.
 
Встановлено, що наприкінці 2013 року Курахівська міська рада оголосила тендерні торги на закупівлю пластмасових контейнерів для потреб громади.
 
Переможцем конкурсу стало одне з приватних підприємств м.Луганська, з яким було укладено договір про закупівлю товару  за державні  кошти. Предметом закупівлі стала пластмасова тара, а саме контейнери у кількості 400 одиниць. Сума договору склала 1 млн 320 тис грн.
У цей же період Курахівська міська рада перерахувала на рахунок постачальника усю суму коштів. Але контейнери одразу не отримала, а уклала ще один договір з вказаним підприємством, яким передала усі контейнери цьому ж товариству на відповідальне зберігання.
 
Проте, як встановила прокуратура, контейнери, куплені за державні кошти, міськрадою фактично не отримані й до сьогодні.
 
За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч.1 ст. 367 КК України (службова недбалість). Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2753