Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2016

У Маріуполі прокуратурою викрито корупційну схему у міграційній службі

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області спільно із співробітниками Управління СБ України в Донецькій області в ході досудового розслідування кримінального провадження під час отримання хабара викрито завідувача сектору централізованого оформлення документів № 2 Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області.
 
Слідчими встановлено, що посадовець регулярно отримувала неправомірну вигоду від фізичних осіб та представників туристичних фірм м.Маріуполя за виготовлення паспортів для виїзду за кордон, в тому числі особам, які залишилися на тимчасово окупованій території Донецької області та не бажають самостійно звернутися до відповідних установ з вказаною метою, бо можуть бути затриманими правоохоронними органами України за підтримку терористів так званої «ДНР».
 
Так, 1 березня вказана службова особа, знаходячись в м. Маріуполі, в черговий раз вимагала та одержала неправомірну вигоду в розмірі 10200 гривень від представника однієї із туристичних фірм міста Маріуполя за сприяння у видачі 18 паспортів поза загальною чергою, без присутності особи та подання нею повного пакету документів для оформлення паспорта для виїзду за кордон.
 
Під час обшуків вилучено як предмет злочину, так і складені офіційні документи, що підтверджують протизаконність дій службових осіб Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області.
Крім того проведено ряд обшуків у офісах туристичних фірм міста Маріуполя, які надавали посередницькі послуги для виготовлення закордонних паспортів, за що отримували неправомірну вигоду та частину якої передавали службовим особам міграційної служби.
 
На теперішній час посадову особу затримано, вирішується питання про пред’явлення їй підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання запобіжного заходу.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2880