Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2016

На Донеччині прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом махінацій із соцвиплатами переселенцям на суму понад 20 млн грн

Красноармійською місцевою прокуратурою спільно з Службою безпеки України  встановлено, що посадові особи Управління соціального захисту населення Селидівської міської ради незаконно видали довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи 2024 людям, які, нібито, фактично мешкають за адресою Управління Пенсійного фонду України у місті Селидове.
 
В подальшому, без необхідної перевірки державної міграційної служби, зазначені довідки були подані до Пенсійного фонду України для нарахування соціальних виплат. На підставі довідок виплачено більше 20 млн грн бюджетних коштів.
 
Красноармійською місцевою прокуратурою відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
Досудове розслідування триває. Зокрема, в рамках розслідування буде надано правову оцінку діяльності співробітників управління праці та соцзахисту населення, а також державної міграційної служби.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3241