Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2016

Прокуратура Донецької області оскаржуватиме ухвалу суду, який залишив на волі працівника Національної поліції України, що співпрацював з терористами «ДНР»

Встановлено, що у червні 2014 року, коли місто Костянтинівка було захоплено учасниками терористичної організації «ДНР», 25-річний начальник конвою Костянтинівського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області порушив присягу на вірність народу України і погодився співпрацювати з терористами.
 
Старший сержант міліції здійснював затримання громадян за порушення встановлених бойовиками правил громадського порядку і, застосовуючи спеціальні засоби і фізичне насилля, доставляв їх до так званої комендатури «ДНР», яка була розташована у приміщенні Костянтинівської міської ради. В подальшому затримані особи  піддавались тривалому незаконному позбавленню волі, фізичному насильству та примусовим роботам.
 
Після визволення міста від окупантів зрадник продовжив службу в Костянтинівському МВ ГУМВС України в Донецькій області.
 
16 березня 2016 року його злочинну діяльність було викрито слідчим відділом прокуратури Донецької області спільно з Управлінням внутрішньої безпеки Донецької області ДВБ Національної поліції України. Чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.
 
Прокуратурою Донецької області внесене клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Проте, 18 березня, слідчим суддею Краматорського міського суду в задоволенні клопотання відмовлено, підозрюваного залишено на волі.
 
Прокуратура Донеччини вважає таке рішення необґрунтованим і  готує скаргу до Апеляційного суду із вимогою залишити за ґратами поліцейського-зрадника.
                                        
                                       Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2456