Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2016

Прокуратурою Донеччини викрито конвертаційний центр з щомісячним обертом понад 100 млн грн (ФОТО)

Прокуратурою Донецької області спільно з співробітниками СБУ ліквідовано конвертаційний центр, який надавав послуги з мінімізації  податкових зобов’язань, штучного формування для суб’єктів підприємницької діяльності податкового кредиту на території України, зокрема у Донецькій області.
 
Встановлено, що конвертаційний центр працював більше року. Основна його діяльність була зосереджена у місті Дніпропетровську та Києві. За попередніми підрахунками щомісячний оберт грошових коштів складав понад 100 млн грн.
 
 
Проведено 15 обшуків у офісах, автомобілях та за домашніми адресами фігурантів. Під час обшуків у приміщеннях конвертаційного центру правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, грошові кошти, спеціальні програми для проведення незаконних операцій, фінансову документацію та засоби телефонного зв’язку, які підтверджують здійснення протиправної діяльності групи осіб.
 
 
За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
 
 
На даний час встановлюється місцезнаходження організаторів конвертаційного центру для прийняття законних процесуальних рішень.  
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2901