Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2016

За привласнення майже 400 тис грн у Маріуполі судитимуть службову особу комунального закладу охорони здоров’я

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України стосовно службової особи комунального закладу охорони здоров’я.
 
Встановлено, що 31-річна бухгалтер з розрахунку заробітної плати комунального закладу охорони здоров’я «Донецьке обласне бюро СМЕ» протягом 2015 року отримувала зарплату за неіснуючих працівників.
 
Жінка, маючи доступ до необхідних документів та програм, підробила офіційні відомості та таким чином «працевлаштувала» у «Донецьке обласне бюро СМЕ» двох громадян, які насправді там ніколи не працювали.
 
Щомісячно, підробляючи бухгалтерські відомості, правопорушниця нараховувала неіснуючим працівникам заробітну плату та у подальшому, знімаючи її з банкоматів, використовувала для власних потреб.
 
Таким чином жінка привласнила майже 400 тис грн бюджетних коштів, спричинивши матеріальну шкоду державі в особі КЗОЗ «Донецьке обласне бюро СМЕ» у особливо великому розмірі.
 
Наразі обвинувальний акт прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.
 
За привласнення державних коштів та підробку документів обвинувачуваній загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2742