Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2016

За хабар у 100 доларів – 5 років за ґратами. Прокуратура Донеччини домоглася реальної міри покарання для колишнього співробітника ДАІ (ФОТО)

14 липня 2015 року інспектора з організації дорожнього руху відділу ДАІ з обслуговуванням м. Волноваха Головного управління МВС України в Донецькій області було викрито під час отримання хабара у розмірі 100 доларів США (2200 гривень по курсу на той період).
 
Таку суму правоохоронець вимагав за не притягнення водія до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, при цьому, у разі несплати коштів, погрожував забрати авто на штраф майданчик.
 
Вироком Волноваського районного суду Донецької області співробітника ДАІ за отримання неправомірної вигоди засуджено лише до штрафу у розмірі 25 500 грн.
 
Прокуратура Донецької області не погодилась з цим вироком, вважаючи його занадто м’яким та подала апеляційну скаргу до суду вищої інстанції.
           
Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області, Апеляційний суд визнав колишнього співробітника ДАІ винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди службовою особою) та засудив до реальної міри покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з правоохоронною діяльністю строком на 3 роки, з конфіскацією всього належного йому майна та позбавленням спеціального звання «капітан міліції».
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3909