Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2016

Громадянина Угорщини звільнено від кримінальної відповідальності за участь в терористичній організації «ДНР»

У листопаді 2014 року 52-річний громадянин Угорщини незаконно перетнув кордон та приїхав на тимчасово непідконтрольну Україні територію, де вступив до лав незаконних збройних формувань.
 
Чоловік пройшов підготовку, під час контракту займав посаду водія-гранатометника відділення зв’язку № 1 мотострілецького батальйону 5 окремої мотострілецької бригади № 1 армійського корпусу так званого «Міністерства оборони ДНР». В ході проходження служби чергував зі зброєю в місці розташування мотострілецького батальйону. За виконання своїх обов’язків отримував щомісячну винагороду в розмірі 15 тисяч рублів.
 
У лютому поточного року, розчарувавшись в діяльності терористів, чоловік вийшов зі складу незаконного збройного формування та приїхав на територію міста Бахмут Донецької області, де добровільно здався правоохоронцям.
 
Дії громадянина кваліфіковано по ч. 2 ст. 260 КК України (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).
 
Враховуючи той факт, що чоловік здався правоохоронцям та зізнався у скоєнні правопорушень, за клопотанням Артемівської місцевої прокуратури, ухвалою суду його звільнено від кримінальної відповідальності.
 
Довідково: згідно законодавства України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3406