Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2016

На Донеччині на отриманні хабара викрито прокурора та адвоката (ФОТО)

Першим слідчим відділом прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди) за фактом вимагання та отримання хабара прокурором та адвокатом.
 
Встановлено, що прокурор Слов’янської місцевої прокуратури виступав державним обвинувачем у справі місцевого мешканця, якого обвинувачують у крадіжці. За вирішення питання про застосування щодо правопорушника покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, прокурор разом із адвокатом (який виступає захисником обвинуваченого) вимагали  неправомірну вигоду у розмірі 10 000 гривень.  
 
Вказану суму чоловік повинен був передати прокурору, за посередництвом адвоката у два етапи.
 
В ході досудового розслідування прокуратурою організовано проведення комплексу гласних та негласних слідчих дій стосовно фігурантів кримінального провадження.
 
23 березня обвинувачуваний передав прокурору та адвокату заздалегідь ідентифіковані грошові купюри на загальну суму 5 000 гривень, які хабарники розділили між собою.
 
Сьогодні, 11 квітня під час передачі другої частини хабара у розмірі 5 000 грн прокурора та адвоката викрито та затримано представниками слідчого управління прокуратури Донецької області сумісно з співробітниками СБУ.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення обом про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2636