Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2016

За клопотанням прокуратури Донецької області заарештовано прокурора та адвоката, яких спіймали на хабарі (ФОТО)

Суд підтримав клопотання прокуратури Донецької області та обрав для прокурора Слов’янської місцевої прокуратури та адвоката, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди), міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою виходу під заставу у розмірі 34 000грн (для прокурора) та 28 000 грн (для адвоката).
 
Наразі прокуратура Донецької області готує апеляційну скаргу щодо збільшення розміру застави для підозрюваних.
 
Нагадаємо, 11 квітня представники слідчого управління прокуратури Донецької області сумісно з співробітниками СБУ під час отримання хабара затримали прокурора та адвоката.
  
Встановлено, що прокурор Слов’янської місцевої прокуратури виступав державним обвинувачем у справі місцевого мешканця, якого обвинувачують у крадіжці. За вирішення питання про застосування щодо правопорушника покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, прокурор разом із адвокатом (який виступає захисником обвинуваченого) вимагали та отримали неправомірну вигоду у розмірі 10 000 гривень. 
 
Досудове розслідування триває.
 
Заарештованим загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3005