Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2016

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальні акти стосовно колишніх керівників ДП «ВК «Краснолиманська» (ФОТО)

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінальних проваджень стосовно двох колишніх генеральних директорів та заступника Державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська».
 
Під час досудового розслідування прокуратурою зібрано достатньо доказів провини посадовців, які постійно конкурували між собою у питанні зайняття посади генерального директора вказаного підприємства з метою отримання повного контролю над видобутком та продажем вугілля.
 
Встановлено, що один з посадовців протягом 2012-2013 років внаслідок завищення вартості послуг з вантажоперевезень здійснив розтрату державних коштів на суму майже 200 тис грн.
 
В свою чергу, наступний керівник держпідприємства та його заступник, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заблокував, а в подальшому заволодів основними  засобами (обладнанням) ТОВ «Краснолиманське» на загальну суму майже 40 млн грн.
 
У подальшому генеральний директор проводив незаконні роботи по видобутку кам’яного вугілля на ділянках надр, що знаходились у віданні вказаного товариства, а також підробив документи, згідно з якими ТОВ «Краснолиманське» начебто доручило ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» виконання робіт з видобування кам’яного вугілля.
 
Таким чином, колишні генеральні директори державного підприємства, а також заступник обґрунтовано підозрюються у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.4, ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
Наразі обвинувальні акти скеровано до суду для розгляду по суті.
 
                       
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2746