Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2016

Прокуратура Донеччини у суді вимагає скасувати результати тендерних закупівель вартістю майже 3 млн грн

У січні поточного року відділ освіти Селидівської міської ради провів конкурсні торги щодо закупівлі за бюджетні кошти вугілля для закладів освіти. За результатом тендеру переможцем стало одне з приватних підприємств, з яким укладено договір про придбання вугілля на загальну суму майже 3 млн грн. 
 
Проте, під час вивчення матеріалів конкурсних торгів прокуратура встановила, що процедура закупівлі проведена з порушення вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель». Так, учасником процедури закупівлі не підтверджено наявність матеріально-технічної бази, відсутності податкової заборгованості та не надано копію виробника на товар.
 
Окрім цього, ціну на вугілля не обґрунтовано збільшено на 10 % без відповідного підтвердження коливання ціни на вказану продукцію на ринку.
 
За результатами перевірки прокуратурою Донецької області в інтересах держави в особі Міністерства економіки і розвитку України заявлено позовну заяву до суду про визнання рішення комітету з конкурсних торгів та заключений договір на закупівлю вугілля вартістю майже 3 млн грн недійсним.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2486