Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2016

Прокуратура вимагає скасувати результати тендеру на закупівлю продуктів харчування для шкіл на суму понад 600 тис гривень

У лютому поточного року відділ освіти Дружківської міської ради провів конкурсні торги щодо закупівлі за бюджетні кошти продуктів харчування для навчальних закладів міста. За результатами тендеру переможцем стало одне з приватних підприємств, з яким укладено договір на постачання продуктів на загальну вартість понад 600 тис грн.
 
Проте, під час вивчення матеріалів конкурсних торгів прокуратура встановила, що процедура закупівлі проведена з порушенням вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель».
 
Так, конкурсна комісія необґрунтовано відхилила пропозицію іншого учасника торгів, яким була запропонована більш вигідна ціна на продукцію.
 
Таким чином, укладений договір може призвести до нераціонального використання бюджетних коштів.
 
Тому, за результатами перевірки Краматорською місцевою прокуратурою, в інтересах держави в особі Міністерства економіки і розвитку України заявлено позовну заяву до суду про визнання рішення комітету з конкурсних торгів та укладеного договору на закупівлю продуктів харчування вартістю понад 600 тис грн недійсними. 
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2896