Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2016

У Краматорську прокуратура контролює розслідування за фактом жорстокого побиття батьками хворої півторарічної дитини

Краматорською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом жорстокого систематичного побиття батьками малолітньої дитини.
 
Встановлено, що 16 травня мешканка міста Краматорська з метою припинити сварку між своєю донькою та її чоловіком викликала до їхньої квартири поліцію. В ході огляду трьох неповнолітніх дітей сімейного подружжя, які на той момент також знаходились у квартирі, правоохоронці виявили на тілі наймолодшої дитини, хворої на дитячий церебральний параліч, тілесні ушкодження.
 
Півторарічного хлопчика було терміново госпіталізовано до лікарні, де в нього діагностовано перелом склепіння черепа, множинні синці та забиття.   
 
29-річна мати і 28-річний батько повідомили, що кілька днів тому малюк випав з коляски та вдарився головою об підлогу. Крім того, вони зізналися, що, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, й самі неодноразово били його по голові та іншим частинам тіла з метою заспокоїти. Зі слів подружжя, ця дитина була для них небажаною і тому вони виховували її без належної уваги і турботи. 
 
Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 121 (тяжкі тілесні ушкодження) КК України.
 
Наразі хлопчик перебуває у лікарні під наглядом лікарів, а з його батьками проводяться необхідні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення про підозру батькам у скоєнні вказаного правопорушення.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба Краматорської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2539