Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2016

На Донеччині за співпрацю з бойовиками «ДНР» арештовано поліцейського

За клопотанням прокуратури Донецької області, Апеляційний суд Донецької області виніс рішення про арешт 23-річного співробітника поліції, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3  КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчим відділом прокуратури Донецької області, встановлено, що у квітні 2014 року  оперуповноважений сектору карного розшуку тоді ще Краматорського МВ ГУМВС України в Донецькій області перейшов на сторону бойовиків «ДНР».
 
Відповідно до покладених на нього обов’язків, будучи озброєним вогнепальною зброєю та вдягнений у військову форму з відзнаками приналежності до «ДНР» підозрюваний, з метою недопущення звільнення м.Краматорськ від терористів «ДНР», керував  одним з блокпостів.
 
Незважаючи на скоєне кримінальне правопорушення, чоловік увесь цей час продовжував працювати в органах внутрішніх справ.
 
Намагаючись втекти від відповідальності, правоохоронець вирішив виїхати з країни, втім був затриманий під час спроби перетину кордону.
 
17 травня поліцейському-зраднику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2778