Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2016

У Маріуполі судитимуть сепаратиста, який у складі озброєної банди нападав на магазини та супермаркети міста у період його окупації терористами «ДНР»

В ході розслідування встановлено, що на початку квітня 2014 року, коли місто  Маріуполь захопили бойовики, 27-річний маріуполець вступив до незаконного збройного військового формування самопроголошеної «ДНР». Він, отримавши вогнепальну зброю та набої до неї, був назначений бійцем групи по охороні міста та барикад.
 
У середині квітня 2014 року зловмисник, діючи у складі озброєної банди у кількості більше 17 осіб, викрав  з території військової частини № 3057 у м.Маріуполі вогнепальну зброю та бойові припаси до неї.
 
Також, в період травня – червня 2014 року поплічник терористів разом з іншими учасниками банди скоїв розбійні напади на магазини «АЛЛО-гарант», ТК «Щирий кум»,  ТЦ «Примор'є», спричинивши шкоду торгівельним мережам у розмірі  близько 1 млн 400 тис грн.
 
Крім того, дана озброєна банда займалась викраденням людей з метою отримання винагороди.
Так, досудовим слідством встановлена та доведена участь чоловіка у 3 епізодах викрадення жителів м. Маріуполя з метою вимагання грошових коштів. До потерпілих застосовувалося фізичне насилля. Двоє з них, після сплати грошей були звільнені, а третій потерпілий, після отриманих  тілесних ушкоджень, помер у лікарні.
 
Вказана банда також займалась викраденням автомобільного транспорту. Зокрема ними було скоєно напад на один із автосалонів Маріуполя, де зловмисники  заволоділи 5  новими автомобілями «Хюндай I30», спричинивши ТОВ «Богдан-Авто Маріуполь» шкоду у розмірі майже 1 млн грн.
 
В ході досудового розслідування у обвинувачуваного та в його гаражі виявлено та вилучено значну кількість зброї та боєприпасів до неї, техніку, яка була викрадена з магазинів, номерні знаки з автомобілів.
 
Наразі обвинувальний акт прокуратурою направлено до Жовтневого районного суду м. Маріуполя  для розгляду по суті. Інші члени банди перебувають у розшуку.
 
За бандитизм, розбійні напади, незаконне поводження зі зброєю, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення людини, створення не передбачених законом воєнізованих формувань правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2491