Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2016

Прокуратура Донеччини притягла до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень ще двох депутатів Урзуфської сільради

Апеляційний суд Донецької області підтримав принципову позицію прокуратури та визнав винними двох депутатів Урзуфської сільської ради у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1,2 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів), та застосував стягнення у виді штрафу.
 
Встановлено, що обидва депутати приймали  участь у голосуванні на сесії за питання щодо надання матеріальної допомоги працівникам Урзуфської сільської ради, серед яких були і їх дружини. Про наявний реальний конфлікт інтересів депутати нікого не повідомили.
 
Працівниками відділу організації діяльності у сфері запобігання і протидії корупції прокуратури Донецької області у квітні поточного року складено адміністративні протоколи. Суди першої інстанції постановили закрити провадження у зв’язку з відсутністю в  діях депутатів складу адміністративного правопорушення.
Проте, прокуратура категорично не погодилась з цим рішенням та оскаржила їх в апеляційній інстанції.
 
Зазначимо, що у травні, за аналогічні порушення вже притягнуто до відповідальності депутатів Урзуфської сільської ради та Мангуської селищної ради.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2664