Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2016

На Донеччині на отриманні хабара викрито співробітника підрозділу «Фантом» (ОНОВЛЕНО, ДОДАНО ФОТО)

Першим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Донецької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання грошових коштів співробітниками спеціального підрозділу податкової міліції «Фантом» Державної фіскальної служби України.
 
У квітні поточного року до прокуратури Донецької області звернувся громадянин, який повідомив, що працівники спеціального підрозділу податкової міліції «Фантом» ДФС України, спільно з співробітниками Державної прикордонної служби України, протягом квітня-травня 2016 року вимагають у нього грошові кошти за безперешкодне перетинання контрольного пункту «Новотроїцьке», при перевезенні вантажів м’яса у напрямку тимчасово окупованого міста Донецьк.
 
Сьогодні, 3 червня, працівники прокуратури спільно з представниками оперативного штабу Центрального управління СБУ в районі проведення АТО та управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України в Донецькій області на отриманні хабара викрили заступника начальника відділу оперативного управління Вінницької ОДПІ ГУ ДФС України у Вінницькій області, який входив до спецпідрозділу «Фантом» Державної фіскальної служби.
 
 Під час обшуків у нього вилучено заздалегідь ідентифіковані грошові кошти у сумі 1500 грн та ще 5500 грн, які він, найімовірніше, отримав від інших громадян у вигляді неправомірної вигоди.
 
Правопорушника затримано. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди).
 
 
Окрім цього, під час обшуків за місцем дислокації загонів спецпідрозділу «Фантом» у смт Новотроїцькому виявлено гранати та значні суми грошових коштів.
Наразі слідчі дії тривають. 
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2870