Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2016

На Донеччині прокуратура попередила витрачання коштів міжнародної організації (ФОТО)

Службові особи Костянтинопільської сільської ради Великоновосілківського району за погодженням із сільським головою вирішили взяти участь у проекті з енергозбереження для отримання коштів міжнародної організації.
 
 
З цією метою було подано документи до міжнародного менеджера Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй для отримання грантових коштів на утеплення дошкільного навчального закладу у с. Костянтинопіль Великоновосілківського району. Згідно наданих відомостей, службові особи сільської ради просили ПРООН виділити кошти на утеплення фасадів мінеральними та пінополістерольними плитами.
 
 
Однак, Красноармійською місцевою прокуратурою, за результатами огляду дитячого садка, встановлено, що  фасад закладу вже утеплений вказаними плитами і додаткового утеплення не потребує. Незважаючи на це, посадовці надали міжнародній організації дефектні акти з недостовірними відомостями для отримання грантових коштів у сумі понад 135 тис грн на проведення  робіт, які вже фактично виконані.
 
 
Таким чином, службові особи Костянтинопільської сільської ради намагались заволодіти коштами міжнародної організації.
 
 
Відомості за даним фактом Красноармійською місцевою прокуратурою внесено до ЄРДР за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч.2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3068