Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2016

Обстріл околиць м. Торецька Донецької області прокуратура кваліфікує як терористичний акт

13 червня, з 00:30 до 02:00, з боку незаконних озброєних формувань терористичної організації «ДНР» було здійснено артилерійський обстріл околиць міста Торецька Донецької області, який знаходиться на підконтрольній українській владі території.
 
Внаслідок обстрілу було пошкоджено кілька житлових будинків передмістя, від прямого влучання в один з них загинула  84-річна мешканка м.Артемове. Також отримав осколкове поранення 1 військовослужбовець. На даний час інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.
 
За попередніми даними, обстріл міста здійснювався з боку околиць міста Горлівки із важкого озброєння - САУ калібру 152 мм, забороненого мінськими домовленостями.  
 
Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.258 (терористичний акт) КК України.  Тривають невідкладні слідчі дії. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Костянтинівська місцева прокуратура.
 
Слід зазначити, що за останні три доби місто Торецьк терористи обстріляли двічі. У ніч на 11 червня в результаті артобстрілу було пошкоджено близько 10 будинків мирних мешканців, а також будівля Державної служби охорони міста.
 
Прес-служба Краматорської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 3022