Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2016

На Донеччині за розбійні напади до 10 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця

Під час судових слухань встановлено, що у жовтні 2015 року 34-річний військовослужбовець Збройних сил України розвідувального взводу механізованого батальйону військової частини, одягнений у камуфляжну форму та балаклаву, озброєний автоматом Калашнікова та гранатою проник до крамниці, яка розташована у с. Зайцево Артемівського району Донецької області.
 
Зробивши кілька пострілів у повітря, військовослужбовець заволодів особистими речами двох працівників магазину, а також грошовими коштами у сумі понад 13 тис грн. Після цього, на викраденому автомобілі він вивіз двох працівників магазину, а також власника авто у невідому напрямку.
 
Погрожуючи автоматом, правопорушник наказав потерпілим не повідомляти поліцію про скоєні ним кримінальні правопорушення та втік з місця злочину.
 
Проте, згодом його було затримано та заарештовано.
 
Суд, підтримавши позицію державного обвинувачення, визнав військовослужбовця винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених чч. 2, 3 ст.187 (розбій), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією ½ частини його майна.
 
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2766