Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2016

На Донеччині заочно засуджено трьох міліціонерів-зрадників, які перейшли на бік терористів «ДНР»

Вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області трьох міліціонерів, які перейшли на бік терористів «ДНР» заочно визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
В ході судових засідань, які проходили в порядку спеціального судового провадження, встановлено, що у травні 2014 року троє міліціонерів, а саме: начальник сектора дільничних інспекторів міліції Центрально-Міського районного відділу Горлівського міського управління, оперуповноважений Дебальцевського міського відділу та старший оперуповноважений сектору карного розшуку Дебальцевського міського відділу міліції Головного управління МВС України в Донецькій області вступили до лав терористів.
 
Будучи озброєними автоматичною вогнепальною зброєю, в одязі з розпізнавальними знаками терористичної організації «ДНР», вони перебували на блокпосту, збудованому бойовиками у м. Дебальцеве. Працюючи на терористів, обвинувачені проводили незаконні огляди транспортних засобів, їх вантажу і перевірку документів пасажирів.
 
Після звільнення Дебальцевого від незаконних збройних формувань два майори та капітан міліції залишили місто та пішли з бойовиками.
 
У зв’язку з тим, що колишні правоохоронці і досі перебувають на тимчасово окупованій території, їх судили заочно.
 
Суд призначив посібникам терористів по 9 років позбавлення волі. Також позбавивши їх спеціальних звань.
 
Початок строку відбування покарання буде обчислюватись з дня їхнього затримання та фактичного виконання покарання у виді позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3006