Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2016

На Донеччині до 10 років позбавлення волі заочно засуджено бойовика терористичної організації «ДНР»

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області визнав 22-річного мешканця м. Авдіївка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Під час судових слухань встановлено, що у листопаді 2014 року обвинувачений за власним бажанням вступив до лав терористів «ДНР», а саме до так званої «Інтернаціональної бригади» полку спеціального призначення «Пятнашка» республіканської гвардії «ДНР».
 
Перебуваючи у складі бойовиків та маючи позивний «Авдей», обвинувачений брав участь у бойових діях поблизу Донецького аеропорту, а також в місті Дебальцеве Донецької області.
 
Через те, що посібник терористів на допити до слідчого не з’являвся та й досі знаходиться на тимчасово окупованій терористами території, його було оголошено у міжнародний розшук за підозрою у співпраці з терористами «ДНР», а стосовно нього здійснювалося спеціальне розслідування.
 
Наразі, рішенням суду бойовику терористів «ДНР» винесено заочний вирок. Його визнано винним у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.
 
Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати його затримання та реального виконання покарання.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2804