Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2016

За втручання прокуратури скасовано незаконний тендер на суму 1,7 млн грн

Костянтинівською місцевою прокуратурою вивчено законність проведеної відділом освіти Добропільської міської ради закупівлі за бюджетні кошти.
 
 
Встановлено, що Добропільська міська рада проводила тендерні закупівлі щодо поставок до навчальних закладів електричних приладів, а саме – жарових шаф, прасок з парогенератором, електричних пателень, миючих пилососів, термобаків та електроплит. Сума тендеру склала понад 1,7 млн грн.
 
За результатами торгів переможцем стало підприємство, яке запропонувало найнижчу ціна на вказану продукцію.
 
Проте, як встановила прокуратура, процедура закупівлі проведена з порушення вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель», а вказане приватне підприємство фактично не має можливості поставити міськраді необхідне обладнання, оскільки їх товари не відповідають параметрам, які вказав заявник.
 
 
За результатами перевірки Костянтинівською місцевою прокуратурою, в інтересах держави в особі Добропільської міської ради, подано позовну заяву до Господарського суду Донецької області про визнання результатів торгів та договору закупівлі за бюджетні кошти на суму понад 1,7 млн грн недійсними.
 
 
Ухвалою господарського суду Донецької області провадження у справі припинено у зв’язку з добровільним виконанням.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2351