Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2016

На Донеччині викрито конвертаційний центр, якій відмивав державні кошти та співпрацював з терористами «ДНР» (ФОТО)

Першим слідчим відділом Слідчого управління прокуратури Донецької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), щодо злочинної групи, діяльність якої пов’язана із незаконним витрачанням коштів державних підприємств.
 
  
Встановлено, що кошти, які виділялися на закупівлю товарно-матеріальних цінностей та виконання будівельно-монтажних робіт на об’єктах  інфраструктури ПАТ «Укрзалізниця», перераховувалися на адресу фірм з ознаками фіктивності, після чого переводилися в готівку та у подальшому привласнювалися членами злочинної групи.
 
Окрім цього, у ході слідства перевіряється інформація про можливе сприяння вищевказаними особами діяльності терористичній організації «ДНР».
 
Сьогодні, 7 липня, слідчими першого слідчого відділу Слідчого управління прокуратури Донецької області, спільно зі співробітниками ГВ БКОЗ УСБУ в Донецькій області, під час проведення обшуків в офісі «конвертаційного центру» та за місцем мешкання правопорушників у Харкові та Краматорську виявлено та вилучено 30 000 доларів США та 450 000 гривень, фінансову документацію, печатки фіктивних підприємств, а також документи, видані так званими «органами влади» терористичної організації «ДНР». 
 
На даний час слідчі дії тривають.  
           
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2902