Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2016

На Донеччині судитимуть поліцейського який співпрацював з терористами ДНР

За сприяння терористичній організації «Донецька народна республіка» судитимуть оперуповноваженого Красноармійського ВП ГУ НП в Донецькій області.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що старший лейтенант поліції у січні поточного року діючи умисно, з метою дестабілізації політичної ситуації в Україні, повалення її конституційного ладу сприяв діяльності терористичної організації «ДНР». Так, правоохоронець підтримував тісний зв’язок із своїм братом, якому передав відомості про діяльність та особисті дані працівників правоохоронних органів та військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції. Останній повинен був передати ці дані бойовикам.
 
Втім, 30 січня поточного року брата правоохоронця було затримано під час спроби перетину лінії розмежування у бік непідконтрольної українській владі території. Працівники СБУ вилучили у нього відомості щодо правоохоронців, які він мав намір передати терористам.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 1 ст.258-3 КК України (створення терористичної організації) стосовно колишнього правоохоронця та його брата скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2408