Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2016

На Донеччині викрито конвертаційний центр який діяв на території декількох областей

Припинено незаконну діяльність осіб, які надавали послуги з переводу грошових коштів з безготівкової форми в готівкову мешканцям Донецької та інших областей, у тому числі бюджетним підприємствам реального сектору економіки вугільної промисловості.
 
Встановлено, що впродовж 2016 року вісім мешканців Донецької та Луганської областей, використовуючи реквізити та печатки 14 фіктивних підприємств, займались конвертуванням грошових коштів.
 
Сьогодні, 25 липня, співробітниками прокуратури Донецької області спільно з працівниками СБУ в Донецькій області та працівниками ГУ Національної поліції в Донецькій області проведено низку обшуків у тіньових офісах вказаних підприємств, за місцем мешкання та в автотранспорті фігурантів кримінального провадження.
 
За результатами обшуків, виявлено та вилучено грошові кошти, печатки та документацію фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, а також автоматичну зброю та боєприпаси.
 
Накладено арешти на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та транзитності.
 
Наразі досудове розслідування кримінального правопорушення, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, триває.
 
Проводяться необхідні слідчі дії.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2313