Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2016

Працівникам державного підприємства повідомлено про підозру в розкраданні вугілля на півмільйона гривень у складі організованої групи

Під процесуальним керівництво прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження за фактом розтрати майна вугільного підприємства його посадовими особами.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що посадовець відокремленого підрозділу «Шахта «Південнодонбаська №3 імені М.С. Сургая» ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» вирішив збагатитись за рахунок свого службового становища для чого вступив у змову ще з трьома працівниками вказаного підприємства.
 
Розробивши план злочину, посадовець ознайомив з ним всіх учасників організованої злочинної групи та кожному з них відвів спеціальну роль.
Організатор злочинної групи надавав вказівку щодо відвантаження вугілля без відповідних документів та записів до книг обліку. Далі за змовою з охороною, завантажений транспорт безперешкодно виїжджав з території підприємства. В подальшому вугілля реалізовувалось приватним особам, отримані грошові кошти розподілялись між всіма учасниками злочинної групи.
 
Таким чином, за вказівкою посадової особи підприємства, у період з лютого по березень поточного року, було незаконно відвантажено понад 304 тони вугілля, яке належало державному підприємству «Донецька вугільна енергетична компанія», чим завдано матеріальної шкоди державі у сумі майже 500 тис грн.
 
На сьогоднішній день всім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах вчинене організованою групою).
 
Досудове розслідування триває.
 
   За незаконне відвантаження вугілля підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
                                               Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2602