Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2016

У Слов’янському районі розслідуються обставини залишення без нагляду хворої малолітньої дитини

26 липня у селищі Билбасовка Слов’янського району місцевою мешканкою виявлено з ознаками жахливого виснаження 8-місячну дитину.
 
Голодну і роздягнену дівчинку, що знаходилась в домі без нагляду дорослих, терміново доставили до міської дитячої лікарні. За результатами попереднього огляду, у неї діагностовано затримання фізичного розвитку та гіпотрофію, що супроводжується хронічним розладом харчування і дефіцитом маси тіла. Замість 8-9 кг для її віку дівчинка важить трохи більше 4 кг.
 
Згодом співробітниками поліції було встановлено місцезнаходження матері дитини. З’ясувалось, що 25-річна жінка перебуває на обліку в соціальних службах як малозабезпечена мати-одиначка, що виховує трьох неповнолітніх дітей (крім потерпілої дівчинки, вона має двох синів 4 та 2 років).
 
Наразі покинута нею донька у стані середньої тяжкості знаходиться під наглядом лікарів. Для подальшого лікування дитини проводиться повне медичне обстеження.
 
За втручання Слов’янської місцевої прокуратури за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною) КК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба Краматорської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 3097