Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2016

На Донеччині судитимуть членів ОЗГ у складі керівника шахти та трьох підлеглих, які привласнили держмайно на суму майже півмільйона гривень

Під процесуальним керівництвом Прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), вчиненого у складі організованої злочинної групи.
 
Встановлено, що протягом серпня 2015 – березня 2016 років виконуючий обов’язки директора Відокремленого підрозділу «Шахта «Південнодонбаська № 3 імені М.С.Сургая» Державного підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія» разом із трьома працівниками шахти незаконно заволоділи вугільною продукцією вказаного підприємства.
 
Діючи у складі злочинної групи, правопорушники, не документуючи, вивозили з шахти добуте вугілля, відвантажували у власні автомобілі, підшукували потенційних клієнтів та реалізовували його. Грошові кошти за продане вугілля розподіляли між усіма учасниками організованої злочинної групи.
 
Загалом обвинувачувані незаконно заволоділи 305 тонами вугілля, яке належить державному підприємству, на загальну суму понад 460 тис грн, завдавши матеріальну шкоду вищезазначеному держпідприємству в особливо великих розмірах.
 
Учасникам злочинної групи оголошено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення, усі четверо знаходяться під домашнім арештом.
 
Наразі обвинувальний акт прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті. За привласнення держмайна обвинувачуваним загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2584