Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2016

Прокуратурою Донецької області завершено розслідування за фактом дій, спрямованих на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу України та на захоплення державної влади

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ч.3 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) стосовно 36-річного мешканця міста Донецька.
 
Слідством встановлено, що впродовж лютого – березня 2014 року донеччанин познайомився із терористом Губарєвим П.Ю., та, поділяючи радикальні антиукраїнські погляди останнього, приймав участь у масових зібраннях, що відбувались в центрі м. Донецька.
 
На даних масових заходах самопроголошений так званий «народний губернатор» Донецької області Губарєв П.Ю. публічно закликав  громадян Донецької області до непокори державній владі України, до насильницького захоплення державної влади, а також до зміни та повалення конституційного ладу України.
 
Обвинувачений під час цих мітингів виконував обов’язки прес-секретаря самопроголошеної громадської організації «Народное ополчение Донбасса», знімав усі ці дії на телефон та розміщував на Інтернет-ресурсі «You Tube».
 
За розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу в Україні, чоловіка було затримано та заарештовано.
 
Під час досудового розслідування він повністю визнав свою провину та активно співпрацював зі слідством, надаючи корисну інформацію про учасників та організаторів сепаратистських мітингів у Донецьку у 2014 році.
 
Обвинувальний акт скеровано до суду разом із угодою між прокурором та обвинувачуваним про визнання винуватості останнього у скоєнні вказаного злочину.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3424