Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2016

За клопотанням прокуратури Донецької області заарештовано громадянина Республіки Узбекістан, який воював на боці терористів «ДНР»

Суд підтримав позицію прокуратури Донецької області та відправив за ґрати учасника терористичної організації «ДНР», який приймав участь у обстрілі українських військових у с. Широкине.
 
Нагадаємо, 13 серпня поточного року громадянина Республіки Узбекістан 1996 р.н., уродженця м. Ташкент, зареєстрованого у м. Калуга РФ затримали представники УСБУ в Донецькій області.
 
Слідство встановило, що 20-річний іноземець за власним бажанням вступив до лав терористів «ДНР». З грудня 2014 по травень 2015 року він перебував у складі 1-го батальйону 9-го Окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу так званого Міністерства оборони терористичної організації «ДНР» із місцем дислокації поблизу с.Широкине Новоазовського району Донецької області, на посаді гранатометника.
 
Заарештований особисто приймав участь в бойових діях на боці незаконних збройних формувань у вказаному районі, безпосередньо ведучи вогонь з різних видів озброєння по позиціях Збройних сил України.
 
Йому повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258 – 3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Донецької області.
 
За співпрацю з терористами «ДНР» громадянину Республіки Узбекістан загрожує до 15 років позбавлення волі.
           
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3406