Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2016

Колишній керівник ККП «Маріупольтепломережа» відповідатиме в суді за привласнення майже 1 млн грн бюджетних коштів

Перебуваючи на посаді директора комунального комерційного підприємства «Маріупольтепломережа», 62-річний чоловік вирішив збагатитись за рахунок свого службового становища.
 
            Так, посадовець приблизно у листопаді-грудні 2014 року вступив у змову з своїм знайомим підприємцем та уклав з ним договір на постачання  продукції для ККП «Маріупольтепломережа». 
 
Металеві суцільнотягнуті труби, насосне обладнання та запірна арматура в бухгалтерській документації відображалась як нова продукція, натомість всі перелічені товари були колишнього вжитку. Гроші за отриманий товар з рахунків ККП «Маріупольтепломережа»  надходили на рахунок підприємця.
 
Протягом 2015 року за товари, які неможливо використовувати в системах тепломереж за призначенням, на банківський рахунок підприємця  перераховано 975 тис грн. В подальшому, вказані грошові кошти підприємець отримував готівкою та розподіляв між собою та посадовцем.
 
Таким чином, колишній директор ККП «Маріупольтепломережа» скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) КК України.
 
На сьогоднішній день прокуратура Донецької області скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті. Сам посадовець знаходиться під домашнім арештом. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3509