Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2016

Прокуратура Донецької області оскаржує заочний вирок суду, яким бойовику «ДНР» призначено 4 роки за ґратами

Іллічівський районий суд міста Маріуполя заочно засудив бойовика терористичної організації «ДНР» з позивним «Лєший».
 
Обвинувачений виконував функції коменданта одного з підрозділів терористів. Його члени серед інших злочинів скоїли два замахи на вчинення терористичних актів у м.Маріуполі в 2015 році та вбили працівника міліції Віталія Мандрика.
 
Під час судових слухань встановлено, що обвинувачений, перебуваючи у місті Донецьку,  вів облік озброєння підрозділу та видавав його бійцям. При цьому, вказаний бойовик визнаний судом винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 260 ч.2 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) та йому призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокуратура Донецької області, яка підтримувала державне обвинувачення по цій справі, вважає кваліфікацію дій обвинуваченого неправильною, а призначене покарання – м’яким.
 
Через це прокуратура наполягає на кваліфікації його діянь за ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації), за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.
 
Наразі прокуратурою готується апеляційна скарга до суду.
           
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3061