Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2016

Прокуратура Донецької області домоглася реальної міри покарання для інформатора терористів «ДНР», якого виправдав суд першої інстанції

Апеляційний суд Донецької області підтримав позицію прокуратури Донеччини та визнав 32-річного мешканця міста Мирноград (Димитров) винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Під час судових слухань встановлено, що у січні 2015 року чоловік за власною ініціативою сприяв діяльності терористичної організації «ДНР». Обвинувачений, використовуючи мобільний телефон та електронну пошту, передавав бойовикам інформацію щодо розташування позицій військових і техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних в проведенні антитерористичної операції на території Покровського (Красноармійського) та Ясинуватського районів Донеччини.
 
У листопаді 2015 року Красноармійський міськрайонний суд визнав чоловіка не винним у скоєнні інкримінованого злочину та повністю виправдав.
 
Проте, прокуратура Донецької області не погодилась із таким рішенням та внесла апеляційну скаргу до суду вищої інстанції.
 
Завдяки чіткій та ґрунтовній позиції державного обвинувача, Апеляційний суд Донецької області скасував виправдувальний вирок інформатору терористів та ухвалив нове рішення, призначивши обвинуваченому реальну міру покарання - 4 роки позбавлення волі.
 
Вирок набув чинності.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2567