Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2016

Прокурор Донецької області Євген Бондаренко: «Затримання українських підлітків терористами на окупованій території – це злочин, який ми будемо розслідувати»

В мережі Інтернет та на сайтах ЗМІ, які працюють на тимчасово окупованій терористами території, з’явилася інформація про те, що представниками псевдо-органу так званого міністерства державної безпеки терористичної організації «ДНР» затримані семеро підлітків, яких бойовики підозрюють у вчиненні злочинів.
 
Цю інформацію також оприлюднила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.
 
«Правоохоронні органи Донеччини не можуть залишатися осторонь у цьому питанні. Зараз ми перевіряємо, чи відповідає ця інформація дійсності і вже сьогодні мною доручено внести вказані данні до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати слідство, - підкреслив прокурор Донецької області Євген Бондаренко. – Знущання над дітьми – це найжахливіший злочин, за який винні мають бути покарані».
 
Наразі даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст.146 Кримінального Кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини за попередньою змовою групою осіб).

 Досудове розслідування проводиться під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3243