Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2016

Міліціонера-зрадника, який перейшов на бік терористів «ДНР», заочно засуджено до 10 років позбавлення волі

Під час судових слухань, які проводились за відсутності обвинуваченого (in absentia) в порядку спеціального судового провадження встановлено, що у червні 2014 року, коли місто Лиман (Красний Лиман) українські військові та добровольці звільняли від бойовиків, 39-річний заступник начальника лінійного відділу міліції на станції Красний Лиман Управління МВС України на Донецькій залізниці, перейшов на бік терористів «ДНР».
 
Забравши із собою зброю, яка знаходилась на балансі у відділку міліції, а саме: автомат Калашнікова, 6 магазинів та 180 патронів до нього, міліціонер-зрадник втік із міста разом з терористами.
 
Будучи членом терористичної організації «ДНР», він став одним із керуючих учасників силового блоку бойовиків, зайнявши пост так званого начальника відділу управління по боротьбі з економічними злочинами та корупцією МВС терористичної організації «ДНР».
 
Дії посібника терористів кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Оскільки обвинувачений і досі знаходиться на тимчасово окупованій бойовиками території, стосовно нього слідчими прокуратури Донецької області проводилось спеціальне розслідування.
 
Вироком Краснолиманського міського суду колишнього правоохоронця заочно визнано винним у скоєнні вказаного злочину та засуджено до 10 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2671