Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2016

На Донеччині судитимуть посібника терористів «ДНР», з вини якого у 2014 році загинуло 10 військовослужбовців Збройних сил України

Прокуратура Донецької області завершила розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України стосовно мешканця Шахтарського району, з вини якого загинули військовослужбовці Збройних сил України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області розташувалися 19 військовослужбовців третього окремого полку спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
 
61-річний місцевий мешканець, прихильник терористичної організації «ДНР», увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на власному автомобілі в напрямку міста Сніжне Донецької області. Звідти чоловік вже повернувся у супроводі не менш 4 одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з учасниками терористичної організації «ДНР». В результаті нерівного бою 10 військовослужбовців ЗСУ загинуло, 5 потрапили у полон.
 
Крім того, правопорушник обвинувачується у фінансуванні тероризму, оскільки у 2014 році він зареєстрував на тимчасово окупованій бойовиками території підприємство та сплачував податки до так званого «Центрального Республіканського банку» терористичної організації «ДНР».
 
Спецоперація з розшуку злочинця тривала майже 2 роки. Спільними зусиллями працівників Національної поліції та військових сил спеціальних операцій у липні 2016 року зловмисника затримали та заарештували. Наразі справу завершено. Обвинувальний акт прокуратура скерувала до суду. За тяжкі злочини посібнику терористів загрожує довічне позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 4567