Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

До 14 років за ґратами засуджено шпигуна, який «зливав» державні таємниці терористам «ДНР»

Прокуратура Донецької області здійснювала процесуальне керівництво та підтримувала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця м. Гайсин Вінницької області, який шпигував на користь країни-агресора.
 
Під час судових слухань встановлено, що з квітня по червень 2015 року обвинувачений за власною ініціативою сприяв злочинній діяльності терористичної організації «ДНР».
 
Підтримуючи постійні зв’язки з представником спецслужби іноземної держави – Російської Федерації, шпигун «зливав» данні розвідувального характеру, що становлять державну таємницю, а саме: щодо місць зосередження та дислокації, маршрутів пересування та ротації військовослужбовців і військової техніки Збройних Сил України й інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
 
Також він надавав ворогові детальну інформацію щодо загального командування й управління українськими військовими підрозділами, їх матеріально-технічного забезпечення, кількості та складу, методів і способів військової, бойової та спеціальної підготовки, основних місць розташування вогневих рубежів, планів та задумів української сторони щодо тактики та напрямів ведення бойових дій проти терористів.
 
У червні 2015 року його затримали працівники Служби безпеки України. Суд проходив за місцем мешкання шпигуна - на Вінничині. 
 
22 вересня вироком Вінницького місцевого суду громадянина визнано винним за ч.1 ст.111 (державна зрада у формі шпигунства) та ч.1 ст.258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України і призначено покарання у вигляді 14 років  позбавлення волі. 
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2700