Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2016

Прокуратура Донецької області оскаржує рішення Краснолиманського міського суду, який виправдав правоохоронця, що співпрацював з терористами «ДНР»

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2014 році, коли місто Лиман (Красний Лиман) Донецької області знаходилось під контролем представників терористичної організації «ДНР», начальник Краснолиманського міського відділу Головного управління МВС України в Донецькій області співпрацював з бойовиками.
 
Виходячи за межі наданих прав та повноважень, правоохоронець надав підлеглим працівникам усний наказ про передачу невстановленим особам, які не є працівниками органів внутрішніх справ, вогнепальної зброї та боєприпасів, які перебували на озброєнні міськвідділку, що призвело до втрати вказаної зброї та роззброєння особового складу міліції.
 
Окрім того, вказаний міліціонер під час проведення наради представив особовому складу одного з мешканців міста як представника терористичної організації «ДНР» та вказав підлеглим працівникам на необхідність у подальшому погоджувати з ним свої дії, чим створив умови для діяльності на території міста та району терористів.
 
Вказані дії кваліфіковано прокуратурою за ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень), ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.
 
Проте, не дивлячись на достатність доказів причетності вказаного громадянина до вчинення кримінальних правопорушень, Краснолиманський міський суд вже вдруге ухвалює вирок, яким виправдовує обвинуваченого у вчиненні такого тяжкого злочину, як участь у терористичній організації, а за іншою статею – звільнює від відбування покарання.
 
Прокуратура Донецької області не погоджується з вказаним судовим рішенням та наразі готує апеляційну скаргу до суду вищої інстанції.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2973