Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2016

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт для заочного засудження ще одного так званого «міністра» терористичної організації «ДНР»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) стосовно мешканця Донецька, який до теперішнього часу активно співпрацює з бойовиками терористичної організації «ДНР».
 
Встановлено, що у листопаді 2014 року 36-річний чоловік з особистих політичних міркувань вступив до терористичної організації «ДНР» та указом ватажка терористів Захарченко О.В. був призначений на посаду так званого «міністра у справах цивільної оборони, надзвичайним ситуаціям та ліквідації наслідків стихійного лиха ДНР».
 
З того часу чоловік не покинув ряди терористичної організації та продовжує співпрацювати з бойовиками. Посібник терористів видає злочинні накази щодо діяльності установ і організацій, що перебувають у нього в підпорядкуванні, та вчиняє інші протиправні дії, направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області. 
 
Наразі обвинувальний акт для його заочного засудження прокуратурою скеровано до суду.
 
За вчинення вказаного кримінального правопорушення чоловікові загрожує до 15 років за ґратами.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3063