Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2016

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальний акт для заочного засудження інформатора терористів «ДНР»

За сприяння діяльності терористичної організації «ДНР» 39-річному мешканцю Донецька загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Завдяки якісному досудовому розслідуванню, яке проводили працівники прокуратури Донецької області спільно з СБУ, зібрано достатньо доказів провини чоловіка, який з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки та втрати авторитету органів державної влади України, сприяв бойовикам терористичної організації «ДНР».
 
 Встановлено, що мешканець Донецька з січня 2015 року за власною ініціативою  здійснював збір інформації щодо місць розташування вогневих позицій Збройних сил України, місць дислокації, маршрутів пересування військових та військової техніки ЗСУ та інших військових підрозділів України, які приймають участь у проведенні антитерористичної операції на території Волноваського району Донецької області. В подальшому зібрану інформацію він передавав співробітнику так званої розвідки терористів «ДНР» з позивним «Тьомич».
 
Вказана інформація використовувалась бойовиками для обстрілів позицій українських військових.
 
Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній групі чи терористичній організації) КК України.
Через те, що інформатор терористів знаходиться на тимчасово окупованій території, слідство проводилось в режимі спеціального досудового розслідування. Наразі обвинувальний акт спрямовано до суду для заочного засудження.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2667