Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2016

На Донеччині заочно судитимуть так званого депутата терористичної організації «ДНР»

Прокуратура Донецької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт для заочного засудження 51-річної донеччанки, яка з липня 2014 року активно сприяє діяльності терористичної організації «ДНР».
 
Досудовим слідством встановлено, що у 2014 році, коли місто Донецьк захопили бойовики, обвинувачувана перейшла на бік терористів «ДНР», зайнявши посаду начальника відділу нагород так званого «Міністерства оборони терористичної організації «ДНР».
 
З листопада 2014 року до теперішнього часу спільниця терористів займає посаду так званого депутата «народної ради терористичної організації «ДНР» та «заступника голови комітету народного ради по конституційному законодавству і міському будівництву».
 
Одночасно перебуваючи і в так званому «Міністерстві оборони», спільниця терористів здійснює збір, аналіз та передачу учасникам терористичної організації деталізованих даних про місця дислокації, маршрути пересування, кількість та вогневі позиції військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції.
 
Дії обвинувачуваної кваліфіковані за ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Через те, що жінка продовжує перебувати на тимчасово окупованій бойовиками території, її судитимуть заочно.
 
Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2546