Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2016

Прокуратура повідомила про підозру лікарям, які поставили пацієнтці неправильний діагноз, що призвело до її смерті

Красноармійською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру у недбалому та несумлінному виконанні  професійних обов’язків двом лікарям однієї з лікарень міста Покровськ.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2015 року в приймальне відділення лікарні доставили громадянку 1959 року народження з попереднім діагнозом встановленим медичним персоналом швидкої медичної допомоги.
 
В приймальному відділенні пацієнтку оглянув лікар-хірург, який  формально провів обстеження жінки та не вжив жодних заходів для підтвердження чи спростування попереднього діагнозу та не призначив їй жодного лікування.
 
Крім того, хвору оглянув лікар-терапевт, яка з урахуванням огляду лікаря-хірурга встановила жінці неправильний діагноз. Після обстеження зазначеними лікарями та виписки хвора поїхала додому. Однак, через ускладнення хвороби (діагноз якої встановили лікарі швидкої допомоги) остання померла.  
 
Згідно з висновками комісійної судово-медичної експертизи встановлено, що лікарі не організували належним чином діагностику та лікування жінки, а її смерть можливо було попередити.  
 
Дії лікарів кваліфіковано за ч.1 ст.140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) КК України.
 
Розслідування триває. Якщо халатність лікарів доведуть, їм загрожує до двох років в’язниці, позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3421