Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2016

Прокуратура Донеччини вийшла з клопотанням щодо звільнення від відповідальності двох осіб, які добровільно покинули лави терористів

Прокуратурою Донецької області спрямовано до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності 2 учасників терористичної організації «ДНР», які добровільно вийшли з їх складу та повідомили правоохоронні органи про свої протиправні дії.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці червня 2014 року 19-річний мешканець м. Маріуполя та його 53-річний знайомий з м. Макіївки, переслідуючи мету заробити грошові кошти, записались до так званого «ополчення» у м. Донецьку.
 
Чоловіків відправили до м. Слов’янська, яке на той час було тимчасово окупованим бойовиками. Там, протягом нетривалого часу, вони охороняли самовільно споруджені блокпости, перевіряли громадян та автотранспорт, при цьому мали при собі автоматичну вогнепальну зброю. Проте, швидко зрозумівши злочинність ідей «руського миру», чоловіки на початку липня 2014 року добровільно залишили лави бойовиків.
 
Відчуваючи невідворотність покарання за скоєне, під впливом близьких та родичів, вказані особи звернулися до Національної поліції в Донецькій області з повинною та дали детальні показання щодо діяльності злочинного угруповання, його членів та керівників.
 
В ході ретельної перевірки не встановлено причетності підозрюваних до участі у обстрілах українських військовослужбовців, мирних громадян чи скоєння інших злочинів. За результатами розслідування, прокуратурою Донецької області прийнято рішення про направлення до суду клопотання про звільнення вказаних осіб від кримінальної відповідальності.
 
Довідково: згідно положень ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала в складі зазначених у цій статті формувань, за дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування. 

 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2444