Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2016

На Донеччині заочно судитимуть ще одного поплічника терористів

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) стосовно двічі судимого мешканця міста Вугледар Донецької області, який до теперішнього часу співпрацює з бойовиками терористичної організації «ДНР».
 
В ході спеціального досудового розслідування встановлено, що у серпні 2014 року 30-річний чоловік за власною ініціативою вступив до лав незаконного збройного формування «Оплот».
 
Вдягнений у камуфльовану форму та озброєний ручним кулеметом Калашникова, боєприпасами до нього і бойовою гранатою, посібник терористів чергував на вході в одну з захоплених будівель міста Донецька та перевіряв автотранспорт та осіб, які переміщувались територією, підконтрольною бойовикам, на блокпостах в  населених пунктах Оленівка і Докучаєвськ. 
 
Через те, що поплічник терористів і досі перебуває на тимчасово окупованій території, прокуратура Донецької області звернулась до суду з клопотанням про його заочне засудження.
 
За співпрацю з терористами чоловікові загрожує до 15 років за ґратами.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2792