Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2016

За зберігання боєприпасів чоловіка засуджено до трьох років позбавлення волі

Донецький Апеляційний суд, розглянувши апеляцію прокуратури  Донецької області на попередній вирок, присудив чоловіку за зберігання бойових припасів 3 роки позбавлення волі.
 
Під час судових слухань встановлено, що 19-річний чоловік у січні поточного року разом із товаришем надали допомогу людям у камуфляжній формі, які потрапили у дорожньо-транспортну пригоду. Постраждалі у якості винагороди запропонували чоловікам взяти будь-що з їх мікроавтобусу.
 
Подивившись в салон вищевказаного автомобілю, обвинувачений побачив там бойові припаси та вирішив забрати їх собі. Арсенал здобутої зброї складався з двох реактивних протитанкових гранат РПГ-22, шістьох гранат РКГ-ЗЕМ, сімнадцяти ручних гранат Ф-1, тисячі вісімдесяти патронів калібру 5,45 мм та чотирьохсот сорока патронів калібру 7,62 мм.
 
Вказані боєприпаси чоловік перевіз собі додому. Аби їх ніхто не знайшов, він вирив яму на городі та закопав їх там для подальшого зберігання.
 
Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
Суд першої інстанції призначив йому умовне покарання, проте прокуратура з цим не погодилася та подала апеляцію.
 
За принципової позиції прокуратури Донецької області суд скасував вирок першої  інстанції та засудив чоловіка до реального покарання - трьох років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2405