Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2016

Начальнику ДАІ окупованого терористами Донецька загрожує до 15 років позбавлення волі

33-річний колишній працівник Управління Державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в Донецькій області обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.
 
Під час спеціального досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2014 року колишній правоохоронець вступив до лав терористичної організації «ДНР» та був призначений на посаду начальника відділу державної автомобільної інспекції Донецького міського управління так званого «Міністерства внутрішніх справ ДНР».
 
Перебуваючи на цій посаді правоохоронець-зрадник надає злочинні накази і вказівки підпорядкованим йому особам щодо заволодіння зброєю, боєприпасами, охорони укріплень з метою протидії діяльності осіб, задіяних у ході проведення антитерористичної операції. Крім того, він сприяє виданню державних автомобільних номерів з символікою «ДНР», здійсненню реєстрації та перереєстрації автомобільного транспорту, а також отриманню водійських посвідчень зразка бойовиків «ДНР», тим самим популяризуючи існування та легалізацію влади озброєних учасників терористичній організації «ДНР».
 
Оскільки посібник терористів і досі перебуває на тимчасово непідконтрольній Україні території, прийнято рішення про його заочне засудження. Наразі обвинувальний акт відносно нього скеровано до суду.
 
За співпрацю з терористами колишньому правоохоронцю загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2562