Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2016

Прокуратурою Донеччини спільно з СБУ та фіскальною службою ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з обігом 300 мільйонів гривень (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків службовими особами одного з сільськогосподарських підприємств області.
 
У середу, 9 листопада, прокуратурою області спільно із працівниками фіскальної служби та співробітниками Служби безпеки України в Донецькій області ліквідовано межрегіональний конвертаційний центр з обігом 300 мільйонів гривень.
 
До складу центру входили троє активних учасників, а також ряд їх спільників, на яких були зареєстровані фіктивні підприємства. Офісні приміщення центру знаходилися в Києві і Слов'янську Донецької області.
 
Зловмисники працювали з клієнтами з різних регіонів України. Вони надавали підприємствам реального сектору економіки, зареєстрованим в Донецькій, Київській, Кіровоградській, Полтавській та інших областях, послуги з мінімізації податкових платежів, легалізації сільськогосподарської продукції, вирощеної в районі проведення АТО і придбаної за готівку без відповідного документального оформлення. Надалі зазначена продукція продавалася зернотрейдерам.
 
Через рахунки фіктивних підприємств здійснювалася конвертація безготівкових коштів у готівку.
 
У результаті 8 проведених обшуків виявлено та вилучено 260 тонн сільгосппродукції на 1,2 мільйона гривень, 15 печаток фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку та чорнові записи. Крім того, накладено арешт на рахунки, які використовувалися в незаконній діяльності.
 
Розслідування кримінального провадження триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3140